keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Hämeenlinna

Heinäkuu 2011


Hämeenlinnassa käyn nykyään töissä ja olenkin ihastunut kaupunkiin aika lailla! Mistähän aloittais...

Hämeen linnan useimmat tietävät varmasti vinkkaamattakin ja linnan liepeillä näyttää olevan pitkin kesää kaikenlaisia tapahtumia. Sirkushuveista itseäni kiinnostaisi kokeilla tänä kesänä Hämeen keskiaikamarkkinoita, joita paikalliset usein ovat kehuneet.

Linnan lisäksi useimmat varmaan tietävät myös Aulangon metsät ja näkötornin, mutta siellä on vaan niin kertakaikkisen komeaa, että ei voi olla suosittelematta.

Kaupungissa suosikkiruokapaikkani on Piparkakkutalo, toimii torin laidalla vanhassa kauppiaskodissa. Vähän kauempana keskustasta löytyy Koulutuskeskus Tavastian kahvila-ravintola Punaportti, jossa on tosi hyvät lounaat ja ihania leivonnaisia ja syömällä saa samalla hyvä mielen, kun tukee ammattiin opiskelevien ammattitaidon kehittymistä. Samassa yhteydessä on myös TaiTava-shop, jossa myydään oppilastöinä tehtyjä käsitöitä.

Jos remppaat taloa wanhaan tyyliin, niin must-kohde on Metsäkylän navetta. Vanhojen rakennustarvikkeiden lisäksi myös asiantuntevaa opastusta aiheeseen! Auki vain sunnuntaisin!

Ja sitten on ihana Korttien Talo. Tunnettu mm. Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun kuvitusten uusintapainoksista kortteina, julisteina jne. Ihana kauppa ja kahivilassa myös näyttelyitä.

Kirppishaukkana vinkkaan vielä Hämeenlinnan suurkirppiksen, jossa iso halli peruskirppiskamaa, sekä myös antiikkia ja uutta sisustustavaraa. Voi olla vaikea löytää ekalla kerralla teollisuusalueen perukoilta, eli älä anna uskon loppua kesken!

Nämä kaikki suositukset sijaitsevat ns. kantakaupungin alueella. Hämeenlinna on kuitenkin tällä hetkellä valtava kaupunki, kun vuoden 2009 alusta siihen liittyivät Kalvola, Tuulos, Lammi, Hauho ja Renko (joista valiettavasti kahta en ole ehtinyt kuvata ennen liitosta). Nämä ovat toistaiseksi olleet minulle vain läpiajopaikkoja, lukuunottamatta Kalvolaa, jonka keskustaajamassa Iittalassa käyn Iittalan lasimäellä säännöllisesti hypistelemässä lasitavaroita ja ostamassa Kultasuklaan käsintehtyjä herkkuja.

Naurattaa tuo Tuuloksen kuva, koska olin ukolle tosi näreä, että miten onnistui ottamaan kuvan niin, että tuollainen kukka on suoraan mun suun kohdalla. Hauhonkin kuvassa piti vissiin olla komea vaaka, mutta ei se nyt kauheen notkealta tässä näytä... Siitä ei varmaan voi syyttää kuvaajaa, vai voisko?

Kesäkuu 2008
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti