lauantai 10. toukokuuta 2014

Tampere

Toukokuu 2008.Kaikilla meillä on varmaan Suomessa "oma kaupunki", jonne palatessa tuntuu, että on tullut kotiin. Minulle se on Tampere. En itseasiassa ole asunut Tampereella kuin nelisen vuotta, mutta sen liepeillä suurimman osan elämästäni.

Haluan ilomielin suositella Tampereen parhaita paikkoja. Lista on täysin subjektiivinen ja keskustapainotteinen, sillä itse asuin Tampereen vuoteni ihanassa Tammelassa.

Kahville: Kahvila Valo
Oluelle: Telakka
Lounaalle: Bistro Venla (viiniä ja salaattia)
Eväs mukaan: Hella & Huone Deli rautatieasemalla
Pizzalle: Pizzeria Napoli
Illalliselle: Tammerin Trattoria (Tähän olisi niin monta hyvää, mutta juuri nyt tykkään tästä, vaikka Tammer onkin nykyään osa S-ketjua. Muita suositeltavia ovat esim. Vinoteca del Piemonte ja Frankly. )

Kirppikselle: Tammelan Bonus-kirppis
Antikvariaattiin: Lukulaari (ei nettisivuja, löytyy osoitteesta Puutarhakatu 23)
Saunaan: Rauhaniemen kansankylpylä (vaikka varmasti tulee sanomista, jos ei mainitse myös Rajaporttia)
Keikalle: Tullikamari
Kävelylle: Pyynikinharjulle (Samalla reissulla on metsää, Pyynikin ja Tahmelan uimarannat, kesäteatteri, näkötorni ja kahvila, sekä Pispalan pikkukujat, puutalot ja alueen tapahtumat)
Kesällä: Viikinsaari
Talvella: kävely tai luistelu Siilinkarille (Näsijärvellä, lähtö esim. Mustalahdesta tai eri kohdista Rauhaniemen rantaa)
Kesällä ja talvella: Tallipiha (putiikkeja, kahviloita, vanhan ajan tunnelmaa)
Lapsille: Lasten kulttuurikeskus Rulla
Nuorille: Monitoimitalo 13

Kahdessa viimeksi mainitussa olen viettänyt paljon aikaa työni puolesta ja haluan kehua niitä erityisesti. Loistavaa, monipuolista ja pääosin täysin maksutonta toimintaa keskustassa lapsille ja nuorille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti