tiistai 20. toukokuuta 2014

Hämeenkyrö

Joulukuu 2007


Olen ajanut Hämeenkyrön läpi kymmenniä, ehkä jopa satoja kertoja, sillä se on matkalla mummolaan. Mutta ikinä ei tule pysähdyttyä (tuo kylttikuva on varmasti ensimmäinen kerta)! (Nostoapuun on muuten pakotettu veljeni, joka epäonnekseen oli automme kyydissä sillä mummolareissulla.) 

Pari vuotta sitten päätin, että asiaan tulee muutos ja asiaksemme päätimme pysähtyä komeaksi kehuttua ja Kalevalassa mainituksi Hämeen Hälläpyöräksi arveltua Kyröskoskea ihailemaan. Mutta, mutta... Kyröskosken kylillä ajeltiin pitkät ajat ympäriinsä, mutta emme löytäneet tietä koskelle! Loppumatkan paapatin miehelleni siitä, miten kunta voi jättää tällaisen matkailuvaltin piiloon ja miksei päätieltä (valtatie 3) ole viittoja paikalle. Uskon, että monet muutkin kesän automatkailijat ovat kuten minä: eivät suunnittele pysähdyksiä etukäteen, mutta poikkeavat hetken mielijohteessa kiinnostavien kahvila-, kirppis- ja nähtävyyskylttien perässä sivuteille. 

En tiedä onko viittoja edelleenkään, mutta nyt huomasin Hämeenkyrön kunnan uudet ja hienosti toteutetut matkailusivut, joiden avulla kosken tarkempi paikka on nyt minulle selvillä. Muutaman viikon päästä luvassa uusi yritys kosken paikantamiseksi ja samalla aion mennä kahville Frantsilan kehäkukkaan, jota myös aina ihailen auton ikkunasta, mutta jossa en ole kertaakaan vielä pysähtynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti